Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko Slovensko má talent - Je potřeba dívat se dopředu

19. 09. 2010 | Novinky

„Život je o tom, abychom se koukali dopředu, a ne abychom se vraceli k tomu, co bylo a co se nám třeba nepovedlo,“ vysvětluje svou filozofii Bob Divílek (65). Za své životní štěstí považuje, že se celý život mohl věnovat tomu, co ho baví a v čem je dobrý – kulturistice, akrobacii, a především show s tím spojenými. Jak si povede úspěšný sportovec v jediné originální talentové soutěži ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT, uvidíte už v neděli 19. září od 20.00 v Televizi PRIMA a TV JOJ.

Bob Divílek je bývalým reprezentantem ČR v kulturistice, mistrem republiky a úspěšným sportovcem vůbec. Časem však zjistil, že svaly se dají „zúročit“ i jinak, a přeorientoval se postupně z čistě sportovního prostředí k exhibičním vystoupením. „První vystoupení jsem měl v brněnském Varieté Rozmarýn. Bylo to tehdy u příležitosti oslav MDŽ a ředitel varieté po mně tehdy chtěl, aby si přítomné oslavenkyně ‚trochu užily svaly‘, jak mi říkal. Moc se to tenkrát líbilo, ženský byly úžasný,“ vzpomíná pan Divílek.

Možná právě tehdy se rozhodl, že se podobnými vystoupeními pokusí živit. „Moje vystoupení jsem měl promyšlené tak, že to nebylo jen o svalech a kulturistice. Byly tam i prvky gymnastiky, akrobacie, byla v tom estetika i elegance,“ popisuje. V roce 1972 získal své první stále angažmá ve Varieté Praga a další více než dvě desítky let byl jeho život ve znamení úspěšných vystoupení, působení ve slavných varieté. „Jednou za mnou přišel šéf Moulin Rouge s tím, že moje Golden show, v níž jsem vystupoval natřený zlatou barvou, je sice dobrá, ale měl bych zkusit něco nového. A dal mi fotku nějakého Inda, který byl složený v malém plastovém ‚akváriu‘. Bylo to neuvěřitelné! Trvalo mi rok, než jsem se to naučil a poprvé s tím vystoupil před lidmi,“ vypráví pan Divílek, jak se inspiroval ke svému zásadnímu číslu.

Do „akvária“ se skládá už mnoho let, vystoupení obdivovaly tisíce diváků a zaujal s ním i porotu ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT. Dokonce natolik, že ho jindy přísný Jaro Slávik nadšeně ujistil, že toto číslo patří do Las Vegas... V Las Vegas pan Divílek sice ještě nevystupoval, ale v rámci Evropy zpestřil řadu různých programů a show. Život na cestách si vzal svou daň v podobě nedostatku času na soukromý život. „Měl jsem pár známostí doma, měl jsem také přítelkyně po dobu mých zahraničních angažmá. Ale nikdy jsem se vlastně kvůli své práci neoženil a už na tom nehodlám nic měnit,“ směje se dnes. Navzdory tomu je pyšným otcem desetileté Barborky, která žije se svou mámou a nevlastním otcem v Itálii.

„S Barborčinou mámou jsem se seznámil, když jí bylo 20 a mně 55 let. Chodila cvičit do sportovního klubu, který jsem tehdy spoluvlastnil,“ vypráví Bob. „Byli jsme spolu celkem 4 roky, ale po narození dcery se přítelkyně změnila – začala kouřit, přibrala a mně to začalo vadit... Domluvili jsme se na rozchodu. Ale nechci to soudit, chyby byly určitě i na mé straně,“ přiznává pan Divílek. S bývalou rodinou je přesto ve stálém kontaktu. V Itálii tráví pravidelně Vánoce, dcera s bývalou přítelkyní za ním pravidelně několikrát do roka jezdí. „Máme se rádi, zajímáme se o sebe. Holky mi například teď drží palce v ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT,“ říká. Momentálně sice přítelkyni má, ale žije sám. „Nevadí mi být sám. Mám stále co dělat. Pravidelně sportuji, trénuji... Užívám si důchodový věk naplno a myslím, že žiju úžasný život! Nemám rád řeči vrstevníků o nemocech a problémech s manželkami... Život je přece o tom, abychom ho žili, dívali se dopředu, a ne abychom se šťourali v minulosti a stále si na něco stěžovali. Každý se může mít dobře – ale musí sám chtít, aby to tak viděl...“ ukončuje své vyprávění svérázný důchodce.


Dívejte se na další díl ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT už tuto neděli 19. září od 20.00 v Televizi PRIMA a TV JOJ.
 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles