Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Česko Slovensko má talent - Mako!Mako a Chebejet postupují

12. 10. 2010 | Finále
Jediná originální talentová show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT zná své první finalisty. Z osmičky účinkujících, kteří se v neděli představili divákům v hale na brněnském výstavišti, postoupili česko-slovenská hudební formace Mako!Mako a akrobatická skupina Chebejet. Nenápadná česko-slovenská čtveřice Mako!Mako získala největší počet hlasů, a postoupila tedy do finále rovnou. Líbila se nejen divákům, všem porotcům, ale také svým soupeřům, z nichž někteří jim upřímně fandili.
 
Například ohňoví tanečníci ze skupiny Pyroterra se v zákulisí vyptávali na termíny koncertů. Koncert by si zřejmě nenechal ujít ani Jaro Slávik, který formaci Mako!Mako udělal velmi slušný návrh. „Kdybyste náhodou chtěli vydat desku a dovolili byste mi to, rád bych byl u toho a dostal ji do celého světa,“ prohlásil. I Jan Kraus projevil přání stát u zrodu jejich úspěchu. „Ale vzhledem ke svým hudebním a sluchovým dovednostem jediné, co vám cesko-slovensko-ma-talent-kouzelnikmůžu nabídnout, je, že bych byl na obalu,“ navrhoval.

Překvapení jménem Mako!Mako
Originální čtveřice, která se dala dohromady během studií na JAMU před pěti lety, byla z vítězství hodně překvapená. „Vystoupení se nám povedlo, jen mě trochu převálcovala energie z publika, to se mi na koncertech občas stává. Nečekali jsme, že dostaneme tolik hlasů. Toho, co nám Jaro Slávik nabídl, si strašně moc vážíme,“ říkala zpěvačka skupiny Kristýna.

Druhým postupujícím soutěžícím byla skupina akrobatických gymnastů Chebejet, nad jejichž výkony se divákům tajil dech. Po jejich vystoupení byl v sále randál jako na hokeji. Lucie Bílá vyjádřila svůj obdiv jen úklonou. „Jste jedni z nejtalentovanějších lidí, které jsem v životě viděl,“ složil jim poklonu Jaro Slávik. Chebejet jako druhého postupujícího finalistu vybrali porotci. Rozhodovali mezi jím a recesistickým duem Brejk Denz Bradrz, protože podle počtu došlých SMS hlasů skončili na druhém a třetím místě. Chebejet se ze svého postupu samozřejmě radovali. „Chtěli jsme ukázat, že se dá spojit sport a show. A jsme šťastní, že se nám to povedlo,“ říkali.

Dřina, která se vyplatila
Devět slečen a jeden mladý muž jsou z Prahy a Jihlavy a je jim mezi jedenácti až šestadvaceti lety. Dali se dohromady jen kvůli této soutěži, jinak cvičí ve dvojicích či trojicích. A cvičí tvrdě; v tělocvičně tráví hodiny a hodiny, někteří z nich už třináct let. Na první vystoupení na castingu trénovali krátce, upravili si choreografii ze závodních vystoupení. Ale na toto semifinálové kolo prý tvrdě dřeli tři týdny. A dřina se jim vyplatila.

Zatímco Chebejet se mohli radovat, pro Brejk Denz Bradrz, kteří s nimi prohráli v závěrečném duelu, už soutěž skončila. Měli smůlu, přestože měli v hledišti fanoušky, kteří přišli oblečení stejně jako jejich hrdinové v lyžařských čepicích a historických teplákových soupravách. A přestože se k jejich vyznavačům přihlásil i Jan Kraus, který si jako výraz sounáležitosti nasadil zmijovku. Vystoupení dvojice pak hodnotil slovy: „Pokud jde o pohyb, umím zhruba to samé, co vy. A během vašeho vystoupení jsem měl strašnou radost, že jsem si mohl říct: taky bych to zatancoval.“

Kdo podlezl laťku
Jaro Slávik při vystoupení vyznavačů teplákové módy zmáčkl křížek, což pak zdůvodnil: „ To, co jste dnes předvedli, bych nazval promarněnou příležitostí. V divadle jste nastavili laťku velmi vysoko, ale dnes jste ji podlezli.“ „Jaro Slávik měl pravdu, vystoupení se nám nepovedlo tak, jak bychom chtěli. Přesto jsme nadšení, že jsme se dostali až tak daleko. Být v duelu s Chebejet pro nás byla čest, oni jsou výborní,“ říkali. Kdyby se konal další ročník soutěže, přihlásili by se znovu? „Už bychom do toho nešli. Jak se říká: jednou a dost. Příležitost jsme dostali, celou show jsme si náramně užili, tak ať své štěstí zkusí zase někdo dcesko-slovensko-ma-talent-zpevackaalší,“ říkali Brejk Denz Bradrz.

Svou nastavenou laťku podlezl i iluzionista Aleš Rozsýval, kterého do soutěže vrátila takzvaná divoká karta od Lucie Bílé. Předvedl iluzi zvanou cik cak, ale nadšení nesklidil. Pro Lucii Bílou měl připravený i speciální dárek. Věnoval jí své srdce, které si vyřízl z hrudi. Přestože před jejíma očima zase tekla krev, Lucie se tentokrát už neděsila. „Musím říct, že jsem udělala chybu. Kdybyste se nevrátil do soutěže, mohl jste být za hrdinu a já za tu špatnou, která vás neposlala dál. Tentokrát to nebylo dobrý. Ale děkuji za srdce,“ řekla. „Mě jste taky zklamal, je to vaše škoda, vaše předchozí vystoupení mělo rytmus a tempo, tohle byla krvavá exhibice a Lucie se smála, až se za břicho popadala, vůbec to nepůsobilo strašidelně,“ zhodnotil Jan Kraus.

Kariéra za deset let
Aleš byl zklamaný, že nepostoupil. „Ale jsem rád, že je to konečně za mnou. Byl to hodně velký stres. Nejdřív jsem vypadl, pak jsem se zase vrátil, teď jsem opět skončil. Ale nedá se nic dělat.“ Dalším, kdo nepostoupil, byla tříletá Lianka Oláhová. Vůbec jí to ale nevadilo, zásadní pro ni bylo, že může stát na jevišti, zpívat a že má krásné šatičky. Porotci ji chválili za její odvahu a bezprostřednost. A Jaro Slávik pak adresoval jejímu otci: „Za nějakých deset dvanáct let zaklepu na vaše dveře a můžeme se bavit o Liančině kariéře. Vaše dcera dosáhla toho, čeho nikdo v jejím věku nedosáhl. Přesto ale musím trvat na tom, co jsem už jednou řekl, že malé děti do showbyznysu nepatří.“ Mrzelo Liančinu maminku, že její dcera nepostoupila? „Ale kdeže. Vždyť o nic nejde, ona se bavila, my jsme si to užili, to je hlavní.“

Soutěž první semifinálový večer skončila i pro Čechošvýcarku Julii Marii Sakar, třináctiletou slečnu s neuvěřitelně vyzrálým hlasem. Jaro Slávik její vystoupení hodnotil: „Jsi určitě nejtalentovanější Švýcarka v této soutěži. Myslím, že jsi tu začala svou kariéru. A nastartovala jsi ji dobře. Jen se musíš rozhodnout, jestli v ní chceš pokračovat ve Švýcarsku, v Česku, či na Slovensku.“ Po skončení přenosu pak zklamanou Julii utěšoval: „Nebuď smutná, i když jsi dnes nepostoupila, pro mě jsi už hotová zpěvačka“. Julia nedokázala skrýt zklamání, ale se svým výkonem byla spokojená. „Dala jsem do toho všechno, co umím, škoda že to nevyšlo, mrzí mě to, ale nedá se nic dělat. V každém případě to pro mě byla velká zkušenost,“ říkala.

Krausova významná zpěvačka
Exotické zpěvačce Zuzaně Gamboové nezmizel z tváře zářivý úsměv ani poté, co se dozvěděla, že nepostupuje. Měla smůlu, přestože její vystoupení porotci hodnotili nadšeně. „Ty máš dar od boha! Jsi opravdu úchvatná. Hrozně se těším, že se uvidíme, protože si myslím, že se potkávat budeme,“ prorokovala Lucie Bílá. „Já si poznamenám do svého diáře, bez ohledu na výsledky hlasování, že 10. 10. 2010 se Zuzana Gamboová stala, alespoň pro mě, význcesko-slovensko-ma-talent-zpevakamnou českou zpěvačkou,“ prohlašoval Jan Kraus. Zuzka brala svou prohru sportovně. „Vlastně to žádná prohra není, soutěž jsem si užila a budu zpívat dál. Nemyslím si, že dnešním verdiktem pro mě všechno končí, budu se těšit na to, co mi život přinese dál,“ říkala a zářila při tom jako sluníčko.

Pro mnohé diváky bylo zklamáním, že do finále nepostoupila skupina Pyroterra, která předvedla úžasnou ohňovou show plnou odvážných kousků i pyrotechnických efektů. Na jevišti nenechali krev a slzy, ale pot určitě. A taky trochu spálené kůže a propálený koberec. Byli trochu smutní, ale svou prohru brali taky sportovně. „Mrzí nás, že to pro nás všechno najednou končí. Tři měsíce jsme dřeli, soutěží jsme žili, někteří z nás přerušili školu nebo práci. I když jsme se nedostali dál, mělo to pro nás velký význam. Soutěž nás posunula dál, možná dopředu o několik let. Jsme sehranější, spoustu jsme se toho naučili a máme plno krásných zážitků,“ říkali. Plánují, že budou jezdit na další přenosy jako fanoušci skupiny Chebejet, kteří jsou pro ně favorité celé show. Zúčastnila by se Pyroterra soutěže i příští rok? „Mohli bychom se přihlásit společně s Chebejet. Říkali bychom si Chebeterra,“ vtipkovali.

Běh přes překážky

Během prvního semifinálového přímého přenosu svůj talent nepředvedli jen soutěžící, ale také moderátoři Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch. Nejenže skvěle odmoderovali víc než tříhodinový pořad, ale ještě během něj lámali rekordy. V čase, kdy televizní diváci sledovali reportáže o soutěžících, se totiž několikrát museli před zraky diváků v hale dostat z nejvyššího místa scény až dolů na jeviště. A nesměli přitom zakopnout o kilometry zamotaných kabelů, stojany se světly a další zákeřnou televizní techniku. Tento běh přes překážky trénovali na zkoušce před přímým přenosem a na mobilu stopovali, za jak dlouho celou nebezpečnou dráhu zvládnou. Nejlepší čas měli 40 vteřin.
První semifinálové kolo si užili jak soutěžící, tak porotci. „Měla jsem velkou trému, úlohu porotkyně beru velmi zodpovědně. Chtěla jsem to své ano i ne říct tak, abych si za ním stála, i když se na ně podívám pak zpětně doma ze záznamu. Rozhodně jsem se nenudila a mám radost, že můžu být součástí této soutěže, být u toho. Moc mě baví a těším se na další neděli,“ řekla Lucie Bílá.

Pokud chcete vidět další osmičku soutěžících, která se cesko-slovensko-ma-talent-tanec-o-tyciopět utká o dvě místa ve finále, dívejte se příští neděli 17. října ve 20.00 na PRIMU a JOJku na druhý přímý přenos talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT.

První dva finalisty originální talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT diváci znají. Kdo bude již tuto neděli 17. 10. následovat hudební skupinu Mako!Mako a akrobaty, kteří si říkají Chebejet?

Diváci opět mohou svými hlasy podporovat dalších osm semifinalistů, kteří se představí ve druhém semifinálovém kole ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT. Systém hlasování je jednoduchý. Každý ze semifinalistů má pro telefonické hlasování přiřazený svůj kód. Stačí tedy poslat kód podporovaného talentu na telefonní číslo 906 02 13!

Před diváky tento týden předstoupí a do boje o finále ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT se zapojí:

Radek Bakalář – 9981
- šarmantní tancující kouzelník, který nezapomíná připomínat, že je nezadaný

TS Beethoven – 9982
- mnohočetná taneční skupina z Chomutova, která diváky nadchla nejen blyštivými kostýmy, ale vynikající a do detailů propracovanou choreografií

Chi Chi Tornádo – 9983
- pod kostýmem chlupaté Tiny Turner se schovává travesty umělec Petr Vostárek, který zcela jistě překvapí další výraznou kreací

Dominika Kormaňak – 9984
- není to jen tanec o tyči, je to akrobatický sport – přesně to je pole dance, kterému se tato dáma věnuje

Metal Kidz – 9985
- zpívá celá rodina a přitom ještě pořádně tříská do hudebních nástrojů – skutečně povedený metalový rodinný podnik

Out of Bounds – 9986
- česko-brazilská taneční skupina, která umí přenést jihoamerický temperament do svých choreografií

Lenka Piešová – 9987
- také děvče ze vsi může prorazit ve velkém světě showbusinessu, když nechybí odvaha a talent

Marián Zázrivý – 9988
- kde doposud byl tento talent, který má nejen zlato v hrdle, ale i velmi citlivou duši?

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !