Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko Slovensko má talent : Multitalentové Brno

14. 06. 2010 | Televizní tipy

Na dalším castingu soutěže Česko Slovensko má talent v Brně se předvedla spousta velmi rozmanitých talentů. Mezi osmi stovkami lidí, kteří do hotelu Continental přišli, nebyli jen zpěváci a tanečníci, ale také moderní gymnastka, krasojezdkyně nebo silák ohýbající železo.


Senzaci vzbudili mezi čekajícím davem dva koně, které jejich majitelé hřebelcovali a sedlali na trávníku před hotelem. American painthorse Dick a shetlandský poník Blesk se za chvíli stali hlavními hvězdami vystoupení jedenáctileté Terezky Kněžourové z Ostrova a jejího dědy Milana Cejpa z Libchav, který je zakladatel rodea v České republice.


brnoPředvedli westernovou disciplínu trikové lasování. Při ní Milan Cejp udělal například velkou „krinolínu“, kterou točil nad oběma koňmi i svou vnučkou, která je ve svém věku už úspěšnou westernovou jezdkyní. Koně do hotelu z pochopitelných důvodů nemohli, vystoupení se proto odehrálo venku za dohledu nejen castingové poroty, ale i spousty diváků.


Asi nejpočetnějšími účinkujícími byla skupina Baby Boys z Ivanovic na Hané, parta šestnácti žen, které tančí country. Když stály ve frontě a čekaly na začátek castingu, řešily drobný problém. „Jednu z nás chytil v noci žlučník a my vůbec nevíme, jak to vymyslíme, kdo za ni její kroky v té sestavě odtančí,“ strachovala se jedna členka skupiny.


Zájem budil i První taneční klub senior Bratislava, který tvořilo sedm tanečních párů, tedy dohromady čtrnáct lidí. Porotě se chystali zatancovat valčík. Proč právě tenhle tanec? „Jednak dáváme – vzhledem k našemu věku – přednost klasickým tancům před latinskoamerickými a na valčík máme natrénovanou hezkou choreografii,“ řekl jeden z tanečníků Lubomír Kukučka.


A pak máme krásné šaty,“ dodala se smíchem jedna z dam. Mezi sedmi tanečnicemi tohoto zřejmě věkově nejstaršího tanečního klubu v republice byla i jednasedmdesátiletá dáma. Která z nich to ale byla, si nikdo netroufl odhadnout, protože ani jedna z nich na tento věk rozhodně nevypadala. 


Asi nejmladší účastnicí konkurzu byla teprve šestiletá moderní gymnastka Deniska z Třebíče, kterou na konkurz doprovodila maminka. Gymnastice se věnuje dva roky a za tu dobu stihla posbírat už devět medailí. Tu poslední – z Oblastního přeboru Vysočiny – si odnesla teprve před dvěma dny.


talentZ Hodonína přijela na soutěž šestatřicetiletá nevidomá zpěvačka a hudebnice Irena Kratochvílová. Porotě zazpívala a doprovodila se k tomu na tahací harmoniku. Hraje prý od patnácti let, vystupování ji moc baví a ráda si taky skládá a textuje vlastní písničky.


Údiv budily u všech přítomných výkony třiatřicetiletého Jaromíra Bakalíka z Tučap u Vyškova, který před televizními kamerami ohýbal železné pruty. „Tomuhle netradičnímu koníčku se věnuju tři roky, vždycky jsem v posilovně zvedal hodně těžká závaží a napadlo mě podle vzoru známého siláka Franty Kocourka zkusit ohýbání železa,“ vysvětloval. Jaromír dokáže mimo jiné také převrátit auta a je držitelem světového rekordu – svým tělem utáhl 106 tun, což obnášelo osm náklaďáků za sebou i s vlekem.


Dech beroucí kousky předváděla na svém speciálně upraveném kole šestnáctiletá krasojezdkyně Nikol Frýbortová z Brna. K tomuto zvláštnímu koníčku ji prý nepřivedl nikdo z rodiny, ale kamarádka. Věnuje se mu už devět let a za nejtěžší prvek považuje stojku. 


Ani na brněnském castingu nechyběl bonus pro účinkující – takzvaná Divoká karta, která šťastnému nálezci zajišťuje přímý postup do dalšího kola rovnou před televizní kamery. „Divoká karta je schovaná v něčem, co má rád kůň,“ zněla indicie od produkce a z Hitrádia Magic, které během nedělního castingu vysílalo nápovědy.


Radovat se z ní nakonec mohly dvě malé tanečnice z Brna – Míša a Nikola, kartu objevil tatínek jedné z nich v kopřivách. Dvě kamarádky v pestrých kostýmech si říkají Two Faces, je jim osm a jedenáct let a porotě předvedly sestavu ve stylu disco dance, na kterou se na chodbě před sálem celou dobu pilně rozcvičovaly. Svůj úspěch šly pak oslavit zmrzlinovým pohárem.


Další castingy do soutěže Česko Slovensko má talent se konají 18. června v Žilině, 20. června v Ostravě,  25. června v Košicích a 27. června v Praze.


Zdroj: Prima


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné holt kdo umí tak umíSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle