Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko Slovensko má talent – seznamka pro kouzelníka?

22. 09. 2010 | Novinky

Diváky i porotce jediné originální talentové soutěže ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT si třiadvacetiletý Radek Bakalář z Českých Budějovic získal nejen svým tancem a kouzelnickými triky, ale i svou bezprostředností. „Je mi třiadvacet a jsem nezadaný,“ odpověděl na otázku Lucie Bílé.

 

Jan Kraus ocenil, že si z vystoupení udělal zároveň osobní seznamku, ale i to, že je Radek plný energie. „To proto, že jsem sem přišel, abych si to tady užil,“ řekl opět bezprostředně Radek. A hned od prvních vteřin jeho tance bylo vidět, že si vystoupení opravdu užívá a že je zvyklý pohybovat se po jevišti a vystupovat před diváky.

 

Těm nejdřív předvedl pár kreací v tanečním stylu, který se jmenuje electric boogie, aby vzápětí přidal i kouzla. Když začal tančit se dvěma létajícími holemi, všichni porotci jen nechápavě kroutili hlavou. A dámy v hledišti přemýšlely o tom, co ho lépe vystihuje – tancující kouzelník, nebo kouzelný tanečník? Zatímco Lucie křičela nadšením, Jaro Slávik Radkovi poradil, aby do příště víc propojil kouzla a tanec. A se třemi ano ho poslali do dalšího kola.

 

Užil si Radek své vystoupení tak, jak chtěl? „To rozhodně. Na castinzích jsem se předvedl jen v malé místnosti před tří- nebo čtyřčlennou porotou, ale to nebylo ono, chyběli mi tam diváci v hledišti. Vystupovat před plným sálem je úplně něco jiného, miluju tu energii, která z lidí sálá.“ Přiznal, že do soutěže se původně ani přihlásit nechtěl, ale dotlačili ho sem kamarádi, kteří do něj pořád hučeli, ať to zkusí. Tak je poslechl. A udělal dobře.

 

Co bylo dřív – tanec, nebo kouzla? Prý kouzla, s těmi Radek začal, když mu bylo asi devět. O pár let později viděl tancovat Michaela Jacksona a učaroval mu jeho styl, takže začal dělat poppin dance, který je u nás známý spíš jako electric boogie. A dělal ho dobře, v roce 2004 se stal mistrem republiky a byl také druhý v soutěži Tanečník roku. Úspěch má i na kouzelnických soutěžích, na nichž posbíral několik Grand Prix a spoustu prvních cen, protože propojil tanec a kouzla a má osobitý styl. „Vždycky jsem chtěl lidem ukázat, že kouzelník není jen pán s cylindrem a ve fraku, který tahá králíky z klobouku. A do budoucna bych chtěl ještě víc propojit tanec, kouzla a děj, aby lidi měli z mého vystoupení pocit, že nekouzlím jen tak, ale že to má nějaký důvod,“ říká Radek.

 

Jako kouzelník si neužívá jen potlesk a nadšení diváků, ale někdy se kvůli tomu dostává i do prekérních situací. „Jednou jsem pospíchal na vystoupení, když mě zastavili policajti. Když jsem jim řekl, že jsem kouzelník a strašně spěchám, musel jsem vystoupit z auta a dýchnout do balonku. Chtěli vidět kufr od auta. Jakmile v něm uviděli kouzelnické rekvizity, najednou otočili a chtěli vidět nějaký trik. Nechal jsem je vybrat si z balíčku karet jednu, oni si ji prohlédli a dali ji zase zpátky. Řekl jsem jim, že když ji uhodnu, nechají mě jet dál. Kartu jsem samozřejmě uhodl, ale oni začali smlouvat. Prý když jim trik neprozradím, budu to mít za 1000 korun. Nakonec jsme se domluvili a vystoupení jsem stihl. Ale bylo to o fous,“ líčí Radek.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles