Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko Slovensko má talent - Trabant Tibor, punk i návštěva ze záhrobí!

27. 10. 2010 | Novinky
Jediná originální talentová show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT už má šest finalistů. Nejnověji k nim přibyly taneční skupina The Pastels a zpěvačka Dominika Hašková.

Sedmička kluků The Pastels patřila k favoritům tohoto kola. Na jevišti jich bylo vlastně osm – nejmladší člen byl Tibor z rodu trabantů, který měl v této soutěži se skupinou svou premiéru. Lidové vozítko kluci vykuchali, nechali pomalovat a použili jako multifunkční nepojízdnou rekvizitu. Předvedli, že mají nejen cit pro hudbu a tanec, ale hlavně talent udělat na jevišti nezapomenutelnou show. A za tu se jim dostalo náležitého ocenění nejen od porotců a sálu, který jim tleskal vestoje. „Pánové, já jsem se na vaše číslo strašně těšila. Nechápu, proč je hned na začátku,“ v legraci si zoufala Lucie Bílá. Moderátoři Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch se divili, jak mohou kluci trénovat, když jsou ze čtyř různých měst. Mohou; a dělají to v Bratislavě tak tři čtyři hodiny týdně, většinou o víkendu. Přestože se znají teprve dva roky, shodnou se v tom, co chtějí divákům prezentovat. „Nejsme typická streetová skupina, do našich vystoupení mícháme různé žánry. Nejen street dance, ale i prvky klasického tance, herectví, gagy a hlavně humor. Do tance dáváme všechny své emoce, a i když každý máme své vlastní projekty, doufáme, že společně budeme vystupovat co nejdéle,“ říkají The Pastels.

cesko-slovensko-ma-talentNa druhém a třetím místě se podle došlých SMS hlasů umístily travesty skupina The Screamers a zpěvačka Dominika Hašková. Porotci rozhodli ve prospěch Dominiky. Patnáctiletá slečna si opět vybrala velmi těžkou písničku. Radost měla nejen z postupu do finále, ale i z toho, že v hledišti jí držel palce i její táta – hokejový brankář Dominik Hašek. „S tátou jsme se viděli asi po měsíci. Chyběl mi tu jen brácha, který studuje v Americe,“ vysvětlila. Z úspěchu měla snad největší radost, jakou kdy v životě zažila, a doufala, že je na ni její táta pyšný. Kdy jindy měl důvod být na ni podobně pyšný? „Myslím, že to bylo, když jsem poprvé zpívala tady v Čechách v kostele. Byl to krásný zážitek,“ říkala. Dominika studuje šestileté anglické gymnázium. Ve škole ji prý nejvíc baví biologie, ale naopak se pere s chemií. Jejím snem je být profesionální zpěvačka a postupem do finále se prý ke svému snu zase o krok přiblížila. Nemrzelo někdy jejího otce, že nejde trochu v jeho stopách? „Ne. Ale já se věnuji i sportu. Dělala jsem judo a akvabely, teď hraji už několik let volejbal.“ Co na úspěch své dcery říká hokejová legenda? „Dominika má velký vzor ve své mamince, a to nejen v uměleckém směru, maminka je pro ni velký vzor i jako žena. Co se týče mě, doufám, že Dominika má něco, co člověk musí mít, když chce jít za svým snem. Říkám jí, že mi nemusí nic dokazovat. Chci, aby byla šťastná a dělala to, co ji baví. To je pro mě nejdůležitější,“ říká Dominik Hašek.

Legendy světového filmu i hudby představila travesty skupina Screamers, které unikl postup do finále jen o kousek. Díky Screamers diváci mohli slyšet a vidět Edith Piaf, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Freddieho Mercuryho, ale i Harryho Pottera. A Lucie Bílá se tváří v tvář podívala na svou dvojnici. „Když jsme připravovali číslo pro semifinále, chtěli jsme předvést něco víc než jen imitovat naše a světové zpěvačky. Chtěli jsme divákům ukázat, že travesty show není žádná úchylka, ale dá se dělat i na divadelní úrovni.“ Porotci i publikum se shodli, že se jim to povedlo skvěle. „Možná jsme se narodili právě kvůli tomuto okamžiku, abychom zažili travesty show v neděli v prime time. Aby miliony diváků viděly, co je opravdová zábava,“ chválil je Jaro Slávik. „Jsme spokojení, že jsme se dostali až takhle daleko. Příští rok to bude patnáct let, co spolu vystupujeme profesionálně. Někteří z nás ještě hrají divadlo. Máme mezi sebou lidi různých profesí. Já jsem vyučený elektrikář, pracoval jsem i jako policajt, další z kolegů je vychovatel, jiný novinář. Jsme prostě různorodá skupina lidí, kteří v jádru srdce vždycky chtěli hrát divadlo. Ale protože jsme k tomu nedostali příležitost, vymysleli jsme si způsob jak se na divadelní prkna dostat po svém,“ říkal Ladislav Černý, zakladatel skupiny.

Velký favoritem na postup byl i Daniel Borak. Všem v sále zůstával rozum stát nad tím, že si nezlomí nohy. „Mám výhodu, že jsem zdědil po mámě pevné kotníky, tak si můžu leccos dovolit,“ vysvětluje Daniel. „To, co děláš, děláš fantasticky. Michael Jackson přinesl do módy bílé ponožky, myslím, že ty jsi dnes totéž udělal s bílými botami,“ prorokoval Jaro Slávik. Daniel se narodil ve Švýcarsku české matce a slovenskému otci. Stepu se věnuje od svých pěti let. „Máma měla taneční školu kousek od našeho bytu, takže já v ní prakticky vyrostl. Původně jsem studoval gymnázium, ale sedět celý den, to nebylo nic pro mě, teď studuju taneční školu. Díky ní mě zaujal i balet, který je pro stepaře dobrý trénink. Ale třeba i jazz. Taky učím hip hop,“ říká. Taneční škola pro něj byla důležitá i z jiného důvodu, potkal tu svou velkou lásku. Co plánuje dál? Rád by víc jezdil do České republiky a až dokončí školu, chtěl by dělat projekty, ve kterých by propojil step, balet, jazz a spoustu dalších prvků.

Halu pořádně rozehřálo drsné dívčí rockové trio Sweet Zone, a to nejen muzikou a vytuněnou rockovou image, ale i choreografií, kterou doplnily vlnící se slečny a motorky na pódiu. Slečnám by nikdo nehádal, že je jim 14, 15 a 16 let, což je dohromady – jak spočítal Martin Pyco Rausch – méně než nejmladšímu členu kapely AC/DC, jejichž písničku zpívaly. „Na to oblečení, co máme na sobě, jsme si musely chvíli zvykat, obzvlášť na rukavice, protože normálně takhle nechodíme. Ale už se v něm cítíme dobře a budeme se toho stylu držet,“ říkaly po vystoupení. Holky jsou kamarádky a dohromady je dal jejich učitel hry na kytaru, který teď funguje jako jejich manažer. Marika a Lucka studují obchodní akademii a stavební průmyslovku, Adéla je ještě na základní škole. Vystupují tak dvakrát do týdne, velmi často prý pro motorkáře, pro které mají slabost. Jan Kraus se proto rychle přihlásil, že i on se řadí mezi motorkáře, protože má doma skútr. A při hodnocení nasadil drsný motorkářský styl: „Jsem rád, že jsme vás vybrali do semifinále, protože pokud v televizní show není rocková muzika, musí to být zaprděná televize.“  

Překvapením pro diváky byl i břišní tanečník z Močenka u Nitry Gabriel Rábek, který se svými zlatými křídly vypadal jako oživlý egyptský faraon. Předvedl pompézní show s několika tanečnicemi a hadem. Lucie Bílá jeho vystoupení zhodnotila slovy: „U nás mužský břišní tanec nemá tradici, ale já si cením toho, že děláte to, co máte rád, a že se nenecháte odradit.“ Jak se vlastně mladý kluk dostane k tak neobvyklé disciplíně? „Před šesti lety jsem viděl na JOJce jednu show, kde byly orientální tanečnice. Doma jsem si zkoušel ty pohyby a zjistil jsem, že pro ně mám cit a že mě to baví. Tak jsem se orientálnímu tanci začal věnovat. Nevymýšlím si dopředu žádnou choreografii, jen den dva poslouchám hudbu a pak na jevišti improvizuju. Vím, že u nás je to něco neobvyklého, ale třeba v Egyptě jsou břišní tanečníci běžně. Jednou bych se tam rád podíval,“ říká Gabriel.

Dalším geniálním samoukem, který přiznal, že kromě houslového klíče nezná žádnou notu, byl Patrik Battya. Vystudovaný politolog už na castingu překvapil všechny diváky tím, jak vysoké tóny dovede zazpívat. Pro semifinálový večer si vybral árii Lascia ch' io pianga z opery Rinaldo. Lucie Bílá z něj byla nadšená. „Vy jste pro mě naprostý zázrak a jste úžasný zpěvák. Už sedmnáct let spolupracuji s chlapeckým sborem Boni Pueri. Byli bychom moc šťastní, kdybyste si s námi zazpíval,“ nabídla mu. Jak Patrik zjistil, že dokáže takhle neobvykle zpívat? „V televizi jsem zhruba před třinácti lety viděl videoklip, v němž Magdalena Kožená zpívala v kostele árii od Bacha. Strašně se mi to líbilo a doma jsem si ji zkusil zazpívat. A s údivem jsem zjistil, že to dokážu. Byl to pro mě vlastně šok. Nikde jsem se s tím nechlubil, až po čase jsem tohle umění předvedl svým přátelům a pak dostal odvahu předvést se i veřejně.“ Patrik je člověk mnoha talentů. Kromě politologie a zpěvu dříve také tančil latinskoamerické tance a rád psal do literárních soutěží. Teď píše odborné články a svou budoucnost vidí nejspíš v akademické dráze.

Neuvěřitelnou show s joji opět předvedla dvojice Sleeperz neboli Robert Kučera a Zdeněk Hýbl. Jaro Slávik ocenil, že do soutěže přinesli něco naprosto jiného, úplně novou disciplínu. „Pro mě je to celý nepochopitelný. Já bych se do toho provázku celej zamotal a už se nikdy nevymotal,“ pronesl Jan Kraus. Oba kluci jsou úřadující mistři republiky v jojování, jen každý v jiné disciplíně. K joju se dostali teprve před pár lety. Potkali se na jedné z mnoha soutěží, které mají za sebou. Tam ale vystupují každý za sebe. „Na soutěžích jsme vlastně rivalové, spolu vystupujeme jenom tady a pak na exhibičních akcích,“ vysvětlují. Před vystoupením v soutěži řešili, že se jim jedno jojo ztratilo, takže na jevišti museli vystupovat každý s jiným. Báli se mnoha prvků, které předváděli. „Je to pokaždé hop nebo trop, stačí o milimetr sáhnout vedle a je to v háji,“ smáli se. Kde vidí kluci svou budoucnost? „Nemyslíme si, že bychom se mohli živit exhibicemi s jojem, na světě je asi šest lidí, kteří tohle dokážou. Mají svou show a s ní jezdí po světě.“ Co tedy plánují? Zdenda studuje strojní průmyslovku a rád by pokračoval na ČVUT, Robert studuje cestovní ruch a svou budoucnost vidí v marketingu.

Lucie Bílá na začátku přenosu prohlásila, že díky této soutěži velmi stoupla v očích svého syna, což ji velmi potěšilo. Na co má její syn talent? „Nedávno u nás zazvonil asi pětatřicetiletý pán mluvící francouzsky. Byla to návštěva pro Filipa, který mi řekl: „Mami, my dneska točíme klip.“ Filip napsal na internet nápad, ozval se mu z Francie jeden zpěvák a Filip si objednal čtyřkolku, balon nad Prahou, tanečnice a natočil tomu člověku klip. Vůbec jsem netušila, že se o něco takového zajímá a že to umí. A jsem na něj strašně pyšná.“

Chcete se nechat překvapit dalšími talentovanými soutěžícími? Pak se dívejte opět příští neděli 31. října ve 20.00 hodin na Primu a JOJku na další přímý přenos jediné originální talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek