Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Česko Slovensko má talent – Žena jako hudební nástroj

30. 09. 2010 | Novinky

V zatím posledním díle jediné originální talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT byl z jejich vystoupení vidět pouze zlomek. I tak ale Taneční studio Oldies zvedlo diváky ze židlí.

 

Vtipné kreace skupiny swingových tanečníků se líbily Lucii Bílé. „Není nad to, když muž umí zahrát na ženské tělo jako na hudební nástroj,“ řekla. I pro Jara Slávika bylo jejich vystoupení po přehršli streetových skupin příjemnou změnou. „Je to něco úplně nového, budete zápasit se všemi hiphopery, kteří v soutěži jsou, ale myslím, že to můžete dotáhnout daleko,“ prohlásil. Jan Kraus zhodnotil jejich dvouminutovou taneční kreaci slovy: „Vaše vystoupení je moderní, má šmrnc a moc pěkně se na to kouká.“ Není divu, že TS Oldies si vyslechli třikrát ano.

Divákům se představily jen čtyři páry tanečníků, ve skutečnosti je jich prý ale víc. Někteří z nich pracují, jiní studují, pro všechny je swing „jen“ krásný koníček. Tančí spolu zhruba deset let a za tu dobu se složení studia různě obměnilo. Zaměřují se nejen na swing, ale i twist, charleston, původní rokenrol, boogie woogie, lindy hop a další tance první poloviny 20. století. „Tenhle styl se nikde moc nehraje ani netančí, takže mu děláme propagaci v naší republice. Minulý režim swing potíral, když tancujeme s kolegy z Itálie nebo Německa na různých workshopech, můžeme jim jen závidět, oni mají mnohem lepší zázemí a taky mnohem víc fanoušků a nadšenců do těchto tanců,“ říká jeden z tanečníků Petr Münster.

Vystoupení, jehož zlomek jsme mohli vidět, vzniklo prý před dvěma lety, ale TS Oldies z něj pro televizní soutěž udělali tzv. „dietní“ dvouminutovou verzi. Vystupují na plesech a různých akcích, tančili například i na koncertě Ondřeje Havelky a jeho skupiny Melody Makers. Účastní se také různých mezinárodních workshopů a sami zase jiné pořádají. Doma mají pár medailí – jsou trojnásobní mistři republiky a mistři světa v kategorii special couple dance a loni vyhráli mezinárodní mistrovství swingu v Itálii. Choreografii jim vymýšlí vedoucí souboru Radomír Fojtů.

 

„Vystoupit tady v tomhle krásném divadle pro nás byla velká výzva. Když jsme se objevili v našich kostýmech, možná se na nás někdo díval trochu skepticky. To se nám občas stává. Když ale dotančíme, lidi se úplně rozzáří, ten rytmus je ovládne. A podobně to bylo i tady. Překvapení diváků a tady v soutěži i poroty je pro nás pokaždé největší zadostiučinění. Smyslem toho, co děláme, je dostat swing mezi lidi. Aby si uvědomili, že tancovat se dá i něco jiného než hip hop. Tak doufáme, že se nám to zase o trochu víc povedlo,“ říkali členové studia.

 

Zaujali členové TS Oldies porotce natolik, že projdou Velkým třeskem a dostanou se do semifinále? Dívejte se v neděli 3. října na Primě a JOJce na další díl jediné originální talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !