Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Třikrát obrovské JO pro jojo

16. 09. 2010 | Novinky

Kdo si myslí, že jojo je jen obyčejná dětská hračka na provázku, tak se mýlí. Dvojice, která si říká SLEEPERZ, s touto nenápadnou věcičkou předvedla v jediné originální soutěži ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT neuvěřitelné kousky.

Neuvěřitelné byly i pro jednoho z porotců – Jaro Slávika, který na „jojery“ Zdeňka Hýbla (18) a Roberta Kučeru (22) zíral celou dobu doslova s otevřenou pusou. Nejenže je chválil, ale ještě k tomu dodal: „Tahle soutěž je o objevování talentů, ale netušil jsem, že tu objevím i úplně nový žánr zábavy. Předvedli jste něco, co jsem já v životě neviděl. Jste neuvěřitelně talentovaní, jen to příště dělejte pomaleji, já to vůbec nestihl sledovat," smál se.

Porotcům bylo jasné, že viděli mistrovské vystoupení, ale netušili, že kluci si tohle označení víc než zaslouží. Oba jsou úřadující mistři republiky v jojování, jen každý v jiné disciplíně. Jak se vlastně k tomuto netradičnímu koníčku dostali?

Robert přes internet, kde se o něm poprvé dočetl a viděl nějaká videa. „A já jojo viděl poprvé v prváku na střední škole, když ho přinesl kamarád. Předtím jsem žongloval s míčky a diabolem, tak jsem zkusil i jojo. Šlo mi to, bavilo mě to, tak jsem trénoval – a pak jsem se potkal s Robertem,“ říká Zdenda. „Poznali jsme se asi před dvěma lety na soutěži. V té době jsem s touhle věcičkou blbnul rok a Zdenda asi půl roku. Sedli jsme si spolu a začali vymýšlet prvky s jojem pro dvojici, protože nabízí víc možností, můžete udělat nějakou choreografii, vymyslet příběh a tak. I když běžnější je vystupovat každý sám,“ vysvětluje Robert.

Dá se to, co předvedli SLEEPERZ během svého vystoupení na soutěži ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT dělat s obyčejným jojem, nebo na to musí být nějaké speciální? „Je to úplně normální jojo, jen má uvnitř ložisko, aby se točilo,“ vysvětluje Robert. Oba kluci jezdí po různých soutěžích u nás i ve světě, kromě joja ale Roberta baví taky čtení, počítače a tancování, což bylo na jejich vystoupení před porotou vidět. A studuje vysokou školu ekonomickou. Zdenda je na strojní průmyslovce a kromě žonglování s jojem ještě hraje hokej – je brankář. Jednou by měl rád vlastní kapelu. Co říkali na hodnocení porotců? „Byli jsme nadšení, víme, že naše vystoupení je něco, co se trochu vymyká, ale časem se jojo lidem určitě dostane víc do povědomí. Česká asociace joja je ve světě dost vážená a organizuje prestižní soutěže,“ vysvětlují SLEEPERZ, kteří právě její soutěže vyhrávají. Jak si povedou v soutěži ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT?

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !