Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko Slovensko má talent – v rytmu bubnů a za zvuku houslí

9. 11. 2010 | Novinky

Originální talentová show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT už zná deset finalistů. V neděli finálovou desítku doplnily taneční skupina Mighty Shake – Zastávka a zpěvačka Veronika Stýblová.

 

Pátý semifinálový večer byl plný překvapení. Tím prvním byla skutečnost, že se do soutěže postupně vrátí tři soutěžící, kteří si získali oblibu diváků, ale zůstali před branami semifinále. Takže účastníků ve zbylých semifinálových kolech nebude osm, ale devět. Diváci tak znovu mohli rozhodovat o osudech zpěvačky Pavlíny Matiové a svými hlasy možná ovlivní život tanečníka z dětského domova Fandy Šimčíka  a taneční skupiny Phantoms Crew. Druhým překvapením pak byl slovenský raper Rytmus, který na úvod nedělní show zazpíval. 

 

První z trojice soutěžících, kteří dostali druhou šanci, byla Pavlína Matiová. Na castingu vystupovala s mladší sestrou Jitkou, ale porotci dál poslali jen Pavlínu, která však neprošla Velkým třeskem. „Líbilo se mi, že sis nevybrala cajdák, ale rytmickou věc. Fandím ti,“ hodnotila Pavlínu Lucie Bílá. „Bylo pro mě velké překvapení, že se mám opět vrátit do soutěže. Měla jsem na nacvičení písničky od The Point Sisters, která patří k mým oblíbeným, málo času, ale byla to pro mě velká výzva. Vzala jsem si s sebou tři vokalistky, jedna z nich byla i sestra Jitka. Všechny jsme spolužačky z konzervatoře, jen každá z jiného ročníku. V životě jsem dostala už víc druhých šancí, ale tahle byla asi největší,“ říkala Pavlína, která i přes svou druhou šanci nedostala dost SMS hlasů, které by ji posunuly do finále. 

 

Nejvíc se v neděli radovala taneční skupina Mighty Shake – Zastávka, která díky největšímu počtu hlasů od diváků postoupila do finále rovnou. V soutěži předvedla scénickou taneční show plnou světelných efektů o vzniku vesmíru tak, jak si ho představují roboti. Na jevišti se představilo šestnáct tanečníků, skupina má jinak přes 400 členů. Skupinu založil před patnácti lety trenér a choreograf Michal Holý, několikanásobný mistr ČR a světa ve street dance. Jak dlouho trénovali toto vystoupení? „Vymyslet, nacvičit a doladit nové scénické vystoupení trvá někdy i dva roky, takže jsme použili choreografii, kterou jsme jen upravili pro tento pořad,“ vysvětloval Michal Holý. Jaká je silná stránka skupiny? „Asi to, že naše vystoupení mají vždycky nějaký příběh a že je na nich vidět soudržnost celé skupiny. Navzájem si pomáháme a spolu všechno zvládneme,“ říkali členové. Michal Holý naznačoval, že postoupí-li skupina do finále, má pro diváky překvapení. Když postoupila, nechtěl ale prozradit jaké. „Je to překvapení, které jednou čeká každého z nás. Předvedeme něco, co jsme doopravdy my,“ říkal.

 

Na druhém a třetím místě se podle počtu hlasů umístili zpěvačka Veronika Stýblová a tanečník Jakub Ressler. Porota mezi nimi neměla jednoduché rozhodování, ale nakonec nechala postoupit Veroniku. Lucie jí tleskala vestoje, stejně jako většina sálu, a Jaro Slávik prohlásil: „Pro mě jsi nejlepší zpěvačka v této soutěži. Veronika byla ze svého postupu šokovaná. Její talent je o to výraznější, že slečna z Pardubicka studuje střední zdravotnickou školu a nikdy se neučila zpívat, dokonce nezná ani noty. O tom, že by se jednou mohla stát profesionální zpěvačkou, prý sní od šesti let. „Ráda bych se věnovala profesionální dráze, ale uvědomuju si, že je dobré mít ještě nějakou profesi v záloze; co kdyby mi moje sny nevyšly?“ říká Veronika. Protože má chronické astma, lékaři jí tvrdili, že by zpívat raději neměla. Ona jejich radu ale neposlechla a evidentně udělala dobře. Zatímco astma je její handicap, silnou stránkou je prý rodina, která ji velmi podporuje.

 

Na vystoupení Jakuba Resslera se těšilo hodně lidí. Mladý tanečník v předchozím kole slíbil, že dá na radu Jara Slávika a už nebude imitovat Michaela Jacksona, ale předvede svůj vlastní styl. Nakonec diváci zase viděli Jacksona a Jaro Slávik prohlásil: „Minule jsem ti dal radu, abys skončil s Jacksonem, dnes ti dám taky jednu. Nikdy neposlouchej žádné rady.“ Proč se Jakub rozhodl nakonec jinak? „Měl jsem nacvičené dvě verze, ale fanoušci na facebooku mi psali, že chtějí zase vidět Jacksona, že bych je jinak zklamal. Tak jsem dal na ně.“ Nepostoupil, ale svého rozhodnutí prý přesto nelituje. Jen se neubránil slzám, když mu chodili lidi gratulovat k tomu, že se mu vystoupení moc povedlo a že mu přejí hodně úspěchů do budoucna. „Do svého čísla jsem dal úplně všechno. Když vidím, že se někomu mé vystoupení líbí, chci ze sebe dostat maximum. Ale nedá se nic dělat, teď budu fandit ostatním,“ říkal. Když pro něj soutěž skončila, nadaný student taneční konzervatoře se teď bude moct zase věnovat hlavně škole. „Nový školní rok jsem nezačal nejlíp, měl jsem plnou hlavu soutěže, jezdil jsem trénovat do Bratislavy, teď to musím konečně dohnat a známky si vylepšit,“ říkal. 

 

Koho mohli diváci pátý semifinálový večer dále vidět? Skupinka čtyř bubeníků Neopercussio byla úplně prvním soutěžícím, který začátkem srpna v Národním divadle v Praze předstoupil před porotce. Jaro Slávik po jejich dynamickém vystoupení našel ještě jinou paralelu: „Dnes jsme začali s raperem Rytmusem, a končíme s rytmem.“ Jana Krause vystoupení také nadchlo: „Líbilo se mi, že pánové umí nejen bubnovat, ale taky vědí, co je to show.“ Čtveřice muzikantů se zná z pražské Akademie múzických umění, na níž vystudovali a někteří ještě pořád studují hru na bicí nástroje. Dva z nich hrají v rockových a popových skupinách, další v jazzové kapele a zároveň učí děti, poslední člen je zase vynikající hráč na melodické bicí nástroje, jako je třeba marimba. Za svou slabou stránku prý považují výraz. „Nejsme herci; a lidi hudbu poslouchají především očima,“ říkají. Plus pro jejich exhibici je to, že jednoduché opakující se úderné rytmy mají na lidi okamžitý účinek, že je zvedají ze židlí a nutí tancovat. Přesto nestačily na to, aby je diváci poslali do finále.

 

Dalšími hudebníky, kteří přišli zkrátka, byla skupina Silvayovci z Košic. Založili ji bratři Gabriel a Miloš, přibrali kamarády, přítelkyni a skupina byla na světě. „Vaše vystoupení mi připomínalo mou návštěvu v sushi baru. Malé porce, ale tolik chodů,“ řekla nadšeně Lucie. Jaro Slávik prohlásil už méně nadšeně, že jejich hudební číslo bylo jako ze soundtracku k filmu Jak pejsek a kočička vařili dort. Silvayovci v této podobě fungují tři roky, předtím asi deset let hráli jen s cimbálem, houslemi a basou. I jim se dostalo zásadní rady. „Lidi na svatbách nám začali čím dál víc říkat, ať hrajeme i moderní písničky, a ne jen lidovky. My jsme je poslechli a udělali jsme dobře,“ říkají. Vznikl tak osobitý styl, který Jakub Prachař nazval lidový world music pop.

Soutěžícími, které si řada diváků přála vidět ve finále, byli tři mladíci z Prahy. Věnují se závodně skákání na trampolínách a říkají si Trampolíny Praha. Jaro Slávik připomněl to, co prohlašoval už na divadelních castinzích. Jestli se prý nedostanou do finále, on vyhodí svou televizi. Schválně jestli svému slovu dostojí? Jan Kraus ocenil, že trojice soutěžících předvedla nejen tělocvičné skákání, ale že je pojali jako show a doladili šviháckými španělskými kostýmy. Moderátoři Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch neodolali a taky si zkusili na trampolínách zaskákat. Jakub byl trochu opatrnější, Martin se víc odvázal. Ale méně než na zkoušce, tam se rozjel tak, že mu při jednom výskoku praskly džíny.

 

Z některých čísel diváky mrazilo v zádech, nad některými ani nedýchali. Jako nad vystoupením siláka Alojze Moroviče. Do semifinále šel s podmínkou, že své silácké vystoupení promění na humorné. Podmínku splnil a taky se konečně dostal k tomu, co nestihl předvést na castingu – nechal se přejet autem. Dojmy porotců? Lucie Bílá trpěla a měla strach. „Síla a sranda mají jedno společné – obojí se musí trénovat, ale na rozdíl od síly u srandy není výsledek nikdy jistý,“ hodnotil Jan Kraus. Když Alojz odešel z pódia, vrhli se na něj záchranáři, aby zkontrolovali jeho zdravotní stav. „Není to nutné, nic mi není. Jako silák vystupuju 19 let, nikdy jsem nepotřeboval po vystoupení doktora. Za tu dobu mě přejelo na tisíc aut, i když tady poprvé na mě auto couvalo. Ale mám i jiné nebezpečné kousky. Například si do krku nechám zapíchnout  nůž a pak roztlačuju auto nebo mi na hlavě rozbíjejí kámen. Na svých vystoupeních nemám problém lidi bavit, ale tohle je pro mě nové, poprvé vystupuju jako soutěžící,“ říkal.

 

Eva Slaná a Lucie Klasek vystupují jako houslové duo Femme2Fatale. Jaro Slávik z jejich čísla nebyl vyloženě nadšený a kritizoval i výběr skladeb, což bylo pro mnohé překvapení. Jan Kraus podotkl: „Kdybyste si otevřely houslovou školu, asi by byl o studia velký zájem, jen nevím, jestli by se do ní hlásili lidi, kteří skutečně chtějí hrát na housle.“ „Děkujeme porotcům za připomínky, budeme nad nimi přemýšlet,“ říkaly Eva a Lucie. „Domlouvaly jsme se s klukama z Neo Percussio, jejichž vystoupení se nám moc líbilo, že bychom nazkoušeli společný koncert, housle a bicí by hezky zněly dohromady,“ plánovaly obě houslistky. Třeba se dočkáme nové hudební formace.

 

Chcete vidět, kdo se utká v dalším semifinálovém kole a kdo z něj vyjde jako vítěz? Pak se dívejte opět příští neděli 14. listopadu ve 20.00 hodin na Primu a JOJku na další přímý přenos jediné originální talentové show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Někteří mají talent ale taky jsou tam ti trapní.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles